T i t i

A Vincellér Borbirtok motorja a borászunk, Molnár Tibor, azaz Titi. Gyerekkora óta meghatározza életét a szőlő, a mai napig feltölti a szőlőben végzett munka, és szenvedélyesen törekszik a nagy bor elkészítésére, a legapróbb részletekig odafigyel mindenre még a palackozás után is.

Gimnazistaként vásárolta első szőlőjét, egy 3000 négyzetméteres zweigelt parcellát Harkán. Teljesen önállóan művelte, a gépi munkában kapott csak némi segítséget. A megtermelt szőlőt eladta, a bevétel pedig jó zsebpénz kiegészítés volt.

Érettségi után vendéglátó és szálloda szakon szerzett közgazdász diplomát, később pedig borászként végzett Budafokon. Édesapja mintáját követve külföldre ment tapasztalatot szerezni, hat éven keresztül dolgozott jónevű osztrák pincéknél. Első állomáshelyén, a Rotweingut IBY-nél főként a kékfrankos és zweigelt állt a fókuszban, míg a világszinten elismert Fred Loimernél a zöldveltelini művelésével, borkészítésével kapcsolatban leste el a mesterfogásokat. Közben a kóstolási képességeit is fejlesztette, elvégezte a WSET első 3 szintjét, mellette pedig igyekezett a lehető legtöbbet kóstolni.

Édesapja korai halála után hazatért, hogy átvegye a pince vezetését. Az elmúlt 14 év alatt kezei alatt kialakult a két eltérő stílust képviselő borcsalád. Miközben a pince gazdasági érdekeit szem előtt tartja, folyamatosan kísérletezik, ezek tapasztalatait beépítve a későbbi borokba.

A cél persze a borvidék legjobb kékfrankosa, hiszen Sopronban ez az első, ami egy pincét minősít.